Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Συμπεράσματα και Επίλογος - Αξίζει η χρήση του Facebook στην εκπαιδευτική Διαδικασία;

Συμπεράσματα – Επίλογος

Αναμφίβολα, τίποτα καινούριο στη ζωή δεν είναι απόλυτα καλό ή κακό. Σε γενικές γραμμές το Facebook μπορεί να θεωρηθεί θετικό ή αρνητικό με σημαντικό ρόλο να παίζει, ο τρόπος με τον οποίο αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται.
 Σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει αναφερθεί αρχικά, έχει διαφανεί και έγινε κατανοητό ότι η διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη διαμόρφωση των αντιλήψεων των χρηστών όσον αφορά τη χρησιμότητα του Facebook. Ακόμη μέσω της έρευνας διαπιστώθηκε πως η χρήση του Facebook από μαθητές, στα εκπαιδευτικά πλαίσια θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν σε πέντε θέματα
·         στην εξιστόρηση και αντικατοπτρισμό της εμπειρίας των πανεπιστημιακών τους
·         στην ανταλλαγή πρακτικών πληροφοριών
·         στην ανταλλαγή ακαδημαϊκών πληροφοριών
·         και στην ανταλλαγή χιουμοριστικών ή διασκεδαστικών υλικών
γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η χρήση του Facebook σε καθημερινές δραστηριότητες είναι στενά συνδεδεμένη με την εκπαιδευτική χρήση του.

Αν χρησιμοποιηθούν ή καλύτερα, αν αξιοποιηθούν κατάλληλα τα χαρακτηριστικά του και η δημοτικότητα του Facebook, αυτή η δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας δύναται ακόμα περισσότερο να αποτελέσει συμπληρωματικό μέσο ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της επικοινωνίας τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών μεταξύ τους αν υπάρξει κίνητρο και διάθεση για νέες ερευνητικές προσπάθειες – μελέτες που θα στοχεύουν στην εύρεση των πρακτικών τρόπων με τους οποίους μπορεί το Facebook να χαρακτηριστεί ασφαλές και ικανό για εκπαιδευτική χρήση. Αν η χρήση γίνεται με μέτρο και υπάρχουν οι κατάλληλες προφυλάξεις οι κίνδυνοι μειώνονται στο ελάχιστο και τότε γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο.
Ας το δοκιμάσουμε…..

Βιβλιογραφία
http://www.onlinecollege.org/2011/07/18/50-reasons-to-invite-facebook-into-your-classroom/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   https://docs.google.com/forms/u/0/d/e/1FAIpQLScRFbKuYp2fslhi9JG3a89tlPMwwtCXbSHs-pmnxTy-EI...